Nieuws

Muiderhardzeildagen 2012

Opgenomen in ons Museumcafe De Korporaal
EO De Verandering Annemieke Koelewijn

GEDICHT VAN JAN KOELEWIJN Schipper BU 89

Zonsondergang

LOTERIJVERENIGING ALCMARIA

Hallo vrienden uit spakenburg,hier alsnog een berichie onzerzijds.De dag was fenomenaal,helemaal top,we hebben zeer genoten en vertellen het aan iedereen die het maar horen wilt.we hebben ook wat foto`s gemaild,hopelijk ontvangen.Met vr.gr.loterijver.alcmaria

BEHEERDERS VIEREN FEEST IN SPAKENBURG.

Door Willem van Veluw 23-6-2011

Het jaarlijkse beheerdersuitje werd deze keer gehouden in het mooiste sportdorp van Nederland Spakenburg.
Na een warme ontvangst in het schippershuis begon het volle programma met een bezoek aan de succesvolle voetbalclub Ijselmeervogels.
Hoewel onze gids een duidelijke voorkeur voor de buurman de blauwe had wist hij toch leuke dingen te vertellen over de gezonde rivaliteit die er leefde tussen beide clubs.
Het lijkt erop dat het idee van de rood gekleurde burgemeester Melis v/d Groep om beide clubs in een stadion te laten spelen nooit van de grond gaat komen. In het bezoek aan het museum in het sfeervolle centrum van het dorp kon men genieten van de prachtige Spakenburgse historie hoe de mensen met hard werken hun geld verdiende. Een vrouw verdiende in 1923 3 gulden per week een spaarde een paar jaar voor een bruiloft die 35 gulden kosten. Aan het bezoek aan de visafslag werd er door een vrolijke visser prachtige verhalen verteld hoe de vele haringen en palingen werden binnen gehaald. Aan het einde van het boeiende verhaal werden er met behulp van een echte veilingklok 4 makrelen geveild die gekocht werden door Bert Vaneveld, Maria van Galen en Henk Tornij.

In een stralende zon werd er op een grote botter gestapt voor een prachtige tocht op het ijsselmeer.
Na een pittige schippersborrel en heerlijke haringen was het geweldig om te zien hoe Bert Vaneveld [stuurman] en Bert Hartnett de grote zeilen omhoog gooide. Dit tot groot vermaak van Robin v/d Brom die zich tijdens de 2 uur durende vaartocht zich alleen maar bezig hield met op het dek liggen en bier drinken.
Na de geslaagde tocht werd de groep door een uitstekende accordeonist Karin begeleid naar het sfeervolle schippershuis waar men kon genieten van de heerlijke gebakken vis en barbecue.
Tijdens het eten werden door Henk en Bert fantastische zuiderzeeliedere gezongen.
De geslaagde dag werd in sporthal zielhorst afgesloten door Henk die de afscheid nemende Harderwijkse collega’s Sandra van Deelen en Jenny Tange bedankte voor hun uitstekende werkzaamheden voor ons bedrijf.

Tenslotte wil ik iedereen bedanken voor het grote Enthousiaste vrolijkheid die dit uitje tot een geslaagde dag maakte waarin wij onze lachspieren weer heel veel konden gebruiken.

———————————————————————————————————————————————-

FOTOGRAAF

In het seizoen 2011 hebben wij een primeur.
Een van de beste pop fotograven ter wereld zal voor u de leukste foto,s maken tijdens uw zeil evenement.
Deze foto’s zijn nog tijdens het evenement te koop bij de fotograaf Loe Beerens.

Biografie Loe Beerens www. loebeerens.nl

Sinds de dag dat ik ben begonnen met het vak van fotograaf in 1980 ben ik gefascineerd door de muziek fotografie.
In die dagen heb ik foto’s gemaakt van muziek legendes in de vroege stadia van hun loopbaan, zoals Ike en Tina samen, Thin Lizzy met Phil Lynot, Anne Lennox in de toeristen, Little Feat met Lowell George, Rod Stewart en de Faces, Vanhalen met David Lee Roth, het eerste festival optredens van de politie, het debuut tour van Dire Straits een enzovoort.

In het midden van de jaren tachtig heb ik gestopt met professionele fotografie in de muziek industrie te werken als kunstenaar manager en artiest promotor. De enige foto’s die ik heb gemaakt in deze periode waren van artiesten werkte ik met en voor hun kunstwerk.

Maar sinds 1995 heb ik pakte de professionele werk weer en werd de fotograaf van Universal Music Nederland. CD en DVD artwork fotografie heb ik gemaakt voor Marco Borsato, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis, Lionel Richie, Live, Laura Fygi, DeeDee Bridgewater, Toots Thielemans oa

Naast van dat ik opende mijn eigen studio. Nu ben ik een freelance fotograaf / fotojournalist met ervaring in een breed scala van fotografie zoals public relations, reclame, pers en tijdschriften fotografie, evenementen, bedrijfsfeesten, jaarverslagen, foto’s voor websites en portretten.

Hoewel mijn specialication is muziek, betekent dat niet dat mijn fotografie unilateraal is. Veel van mijn werk is in een weinig licht ambiance zoals een theater of indoor events, maar een andere specialication als gevolg van de muziek is fotografie remote camera besturing. Met deze techniek is het mogelijk om foto’s te maken vanaf een afstand tot 25 meter of een hoogte tot 15 meter met een live view op de camera. Dit brengt een groot aantal nieuwe mogelijkheden en nieuwe perspectieven in de fotografie van, voor voorbeelden, vastgoed en / of reizen.

Zorg ervoor dat u een kijkje in de galerij en je zult zien dat ik u kan helpen met elke fotografische wensen u zou kunnen hebben. Elk project is anders. Neem contact met mij op uw specifieke foto te bespreken. Ik aanvaard werk wereldwijd.

Thanx voor het bezoeken van deze site en de belangstelling voor mijn werk.

Loe Beerens