Familie & Vrienden

Bij zeilen op  platbodemschepen komen veel disciplines samen; teamwork, kracht , inzicht, tactiek, het beoordelen van weersinvloeden, kennis van het vaarwater en zelfs de juiste inschatting van de kracht en zwakte van de tegenstanders(familie en/of vrienden).

Neem vooral je camera mee; je bent getuige van een schouwspel dat je mee terugneemt in de tijd. De schepen zijn meer dan honderd jaar oud en roepen beelden op van een lang vervlogen tijd waar de moderne techniek nog niet zijn intrede had gedaan.
Geef je over aan het spel van wind, water, spierkracht en de honderden vierkante meters zeilen..
Aan boord van het schip van jouw keuze word je begeleid door ervaren schippers die je graag laten meedelen in hun beleving.
Iedereen, man en vrouw, is welkom mee aan te pakken. Taken volop, kun jij goed samenwerken in een team, of heb je scherpe ogen en concentratie? Ben je snel of sterk of goed in het motiveren van groepen? Voor allemaal is er een passende taak te vervullen.
Na de wedstrijd vieren we feest in het warme, gezellige ruim van het schip of een nabije kroeg. Tijd voor muziek, sterke verhalen, grappen en grollen, bier en een lekkere slaapmuts. Zeevarenden zijn al sinds mensenheugenis beroemd (berucht..) om hun feestkwaliteiten.

Je bent uitgenodigd voor een onvergetelijk avontuur op opa’s zuiderzee schepen…..