Statenjacht ‘de Utrecht’

Statenjacht ‘de Utrecht’
Overweegt u een zeilschip te huren voor een bijzonder evenement, een receptie,managementvergadering, huwelijk, personeelsuitje of relatiedag? En wilt u uw gasten een écht bijzondere ervaring bieden? Kies dan voor een ontvangst of zeiltocht op het Statenjacht.

Statenjachten waren rijkversierde schepen, bedoeld voor het vervoer van vooraanstaande personen over de ondiepe Hollandse binnen- en kustwateren. In een tijd dat reizen over land bij gebrek aan goede wegen nog verre van aangenaam was vormden statenjachten in het waterrijke Nederland een comfortabel en luxueus vervoermiddel. De naam geeft aan dat deze schepen in gebruik waren bij de Staten van Holland, Friesland en Zeeland. Stad en Staten van Utrecht hebben statenjachten in bezit gehad van 1665 tot 1860.

Deels waren dit echter binnen- of trekjachten. Zij werden hoofdzakelijk gebruikt voor het schouwen van de wateren binnen het grondgebied en voor het vervoer van de autoriteiten naar vergaderingen of ontvangsten. Er vond ook verhuur plaats aan particulieren

Vanuit Muiden het IJsselmeer op.
In het zomerseizoen ligt het schip in de haven van Muiden, als een elegante dame tussen de tjalken en botters.

Muiden is een perfecte startplaats voor een historisch dagprogramma met bijvoorbeeld een zeiltocht over het IJsselmeer en bezoekjes aan Muiderslot, Pampus, Amsterdam of Volendam. Natuurlijk kunt u aan boord uitstekend lunchen en dineren. En naar wens zetten we ons Statenjacht ook in als vrolijke Tapas boot of chique vergaderlocatie. Statenjacht ‘de Utrecht’ is de authentieke reconstructie van een historisch zeilschip, Zaal huren voor uw evenement? Kies liever een stijlvol zeilschip!

 Bijzondere ambiance voor business meetings
Maar dat is niet te vergelijken met de ervaring die een historisch zeilschip uw gasten biedt. Via de valreep het Statenjacht betreden, de krakende touwen, de geur van zeildoek, eikenhout en boenwas, een prachtig betimmerde herenkamer, luxe aangekleed en met een warme ambiance. Uw gasten wanen zich tijdens de vergadering of presentatie in de glorietijd van Nederland als handelsmacht.

 Professionele uitrusting
Van beamer tot whiteboard. Capaciteit tot 60 gasten Aangemeerd aan de kade in Muiden of Utrecht (winterseizoen) kunnen we maar liefst 60 gasten in stijl ontvangen voor iedere vergadering, presentatie of evenement. Wilt u ook echt een zeiltocht maken en bijvoorbeeld het IJsselmeer op, dan is de capaciteit uit praktische en veiligheidsoverwegingen beperkt tot 27 personen.

 

 

Gebouwd op basis van originele tekeningen uit 1746.
Oorspronkelijk opgezet als werkgelegenheidsproject, maar sinds de voltooiing in 2003 beschikbaar voor bedrijfsuitstapjes, zakelijke evenementen, familiebijeenkomsten en als trouw locatie. U bent professionele evenementenorganisator, office manager of directieassistent, belast met het vinden van een hoogwaardige locatie voor een bedrijfsuitje?
Of bent u als particulier op zoek naar een heel bijzondere plek voor een receptie of feest? Dan is Statenjacht ‘de Utrecht’ een prima keuze.
Dit historische zeilschip vormt een schitterend decor voor een memorabele bijeenkomst.
Partyschip in 18e eeuwse stijl Statenjacht ‘de Utrecht’ is een natuurgetrouwe reconstructie van een schip uit het midden van de 18e eeuw.
Een perfecte plek voor een onvergetelijke receptie of een spetterend feest.

En uitzonderlijk goed geschikt voor een huwelijksceremonie, want dit klassieke zeilschip is een officiële trouwlocatie in de gemeenten Utrecht en Muiden. Op het zeilschip ‘de Utrecht’ ontvangt u uw gasten comfortabel en in stijl in de authentieke ambiance van een statenjacht, het herenhuis onder de zeilschepen. Voor zakelijke evenementen, zoals vergaderingen of bedrijfspresentaties, kunt u het schip het beste tegen de wal laten liggen. U kunt dan 60 gasten comfortabel ontvangen.

Wilt u ook met uw gasten varen, dan is de capaciteit maximaal 27 personen. Vergaderen aan boord U kunt voor uw management vergaderingen, bedrijfspresentaties en productintroducties natuurlijk een vergaderruimte huren ergens in een hotel, restaurant of bedrijvenpark.De vergaderruimte op het historische zeilschip kan zich zowel qua aankleding als service meten met de mooiste zalen in een zakenhotel of vergadercentrum. Hoewel het schip een getrouwe reconstructie van de originele statenjachten is, zijn in haar ruimen en kombuis de modernste hulpmiddelen ingebouwd. Inclusief professionele keuken voor topklasse catering, en natuurlijk alle vergader- en presentatiefaciliteiten die u nodig hebt.