Zeilen, eten en rondleiding Sigarenfabriek

Met dit evenement waant u zich in het verleden. Naast het bezichtigen van het schip De Kamper Kogge krijgt u een rondleiding door de sigarenfabriek De Olifant. Tijdens deze rondleiding krijgt u een kijkje achter de schermen van de ambachtelijke sigarenproductie, zoals dat in het verleden plaatsvond en heden ten dage.

Er valt in de oude fabriek niet alleen veel te zien en te voelen, maar ook te ruiken. Wat dacht u van Brasil tabak of een kostbaar Sumatra zandblad.
Bij het proeven en vergelijken van de verschillende soorten of modellen sigaren wordt u vakkundig begeleid door een van onze specialisten.

Programma
13.00:uur Koffie en/of thee met cake in de Taveerne op de Kampen Kogge werf, Palaver en uitleg van de dag.
13.30 :uur Wandeling door de binnenstad van Kampen naar de Sigarenmakerij.
13.45 :uur Rondleiding in de Sigarenfabriek.
14.45 :uur Einde bezoek Sigarenfabriek.
15.00: uur Historische vertelling visserij en botters en de indeling van de schepen.
15.00: uur Vertrek voor een tocht op de vroegere Zuiderzee.
15.15: uur Schippersborrel.
16.00:uur Borrelhapjes.
Tijdens het varen wordt u goed verzorgd met de nodige consumpties.
17.00:uur Binnenkomst haven.
17.00 uur Begin van het barbecue in ons restaurant  en/of het op traditionele wijze visbakken aan boord van onze schepen in de haven.
19.00:uur Einde arrangement.
Prijs: € 99.95 excl. btw per persoon (All-in)
Duur: van 13.00 tot 19.00 uur
Inclusief: huur schip en borrelhapjes (onbeperkt consumpties, servicekosten en schippersborrel, bezoek sigarenfabriek, barbecue en/of visbakken).
Hanzestad Kampen is een gezellige en veelzijdige stad met een sfeervol historisch centrum. De vele musea en attracties, evenementen, een gezellig winkel- en uitgaansgebied en een uniek buitengebied, staan garant voor één of meerdere dagen genieten. Maar liefst vijfhonderd monumenten in de binnenstad bepalen de unieke sfeer van de historische Hanzestad Kampen. Een aantal van deze monumenten vindt zijn oorsprong in het rijke Hanzeverleden en de tabaksindustrie. Drie prachtig bewaard gebleven stadspoorten, vele monumentale panden en statige koopmanshuizen, bijna allemaal op loopafstand van elkaar, maken Kampen bijzonder geschikt om zelf te ontdekken.