Zeilen en rondleiding Sigarenfabriek

Romantiek ten Top

Met dit evenement waant u zich in het verleden, naast het bezichtigen van het schip De Kamper Kogge krijgt u een sigarenrondleiding door de sigarenfabriek De Olifant. Tijdens deze rondleiding krijgt u een uitgebreid kijk achter de schermen van de ambachtelijke sigarenproductie, in verleden en heden.

Er valt in de oude fabriek niet alleen veel te zien en te voelen, maar ook het een en ander ruiken: wat dacht u van Brasil tabak of kostbaar Sumatra zandblad.
Bij het proeven en vergelijken van de verschillende soorten of modellen wordt u vakkundig begeleid door een van onze specialisten.

Programma
13.00:uur Koffie en/of thee met cake in de Taveerne op de Kampen Kogge werf, Palaver en uitleg van de dag.
13.30 :uur Wandeling naar de binnenstad van Kampen voor de Sigarenmakerij
13.45 :uur Rondleiding aan de sigarenfabriek
14.45 :uur Einde bezoek sigarenfabriek
15.00: uur Historische vertelling Visserij en botters en indeling schepen
15.00: uur Vertrek voor een tocht op de vroegere Zuiderzee
15.15: uur Schippersborrel
16.00:uur Borrelhapjes
Tijdens het varen wordt u goed verzorgd met de nodige consumpties
17.00:uur binnenkomst haven
17.00:uur einde arrangement
Prijs: € 69.95 excl btw per persoon (All-in)
Duur: van 13.00 tot 17.00 uur
Inclusief: huur schip en borrelhapjes (, onbeperkt consumpties, servicekosten en schipper sborrel,bezoek sigarenfabriek).
Hanzestad Kampen is een gezellige en veelzijdige stad met een sfeervol historisch centrum. De vele musea en attracties, evenementen, een gezellig winkel- en uitgaansgebied en een uniek buitengebied, staan garant voor één of meerdere dagen genieten. Maar liefst vijfhonderd monumenten in de binnenstad bepalen de unieke sfeer van de historische Hanzestad Kampen. Een aantal van deze monumenten vindt zijn oorsprong in het rijke Hanzeverleden en de tabaksindustrie. Drie prachtig bewaard gebleven stadspoorten, vele monumentale panden en statige koopmanshuizen, bijna allemaal op loopafstand van elkaar, maken Kampen bijzonder geschikt om zelf te ontdekken.