De middag van de Harderwijker Bank 13.00-19.00 uur

De Middag van de Harderwijker Bank
Aan boord van de Botter genieten van een mooie middag en aanleggen op een onbewoond eiland.  Dat kan met dit middagarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Het programma:
13.00 uur: Ontvangst in ‘t Schippershuys met een eenvoudige lunch.
13.30 uur: Palaver met een korte historische inleiding en het indelen van de schepen.
13.45 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
14.00 uur: Schippersborrel met verse haring.
15.00 uur: Borrelhapjes.
Tijdens het varen wordt u natuurlijk goed verzorgd met de nodige consumpties.
16.45 uur: Aankomst in de haven van Spakenburg.
17.00 uur: Begin van het barbecue in ons restaurant ‘t  Schippershuys en/of het op traditionele wijze visbakken aan boord van onze schepen in de haven.
19.00 uur: Einde arrangement.

Prijs: € 99,95 per persoon exclusief btw (All-in).
Inclusief: huur schip en catering, haring, borrelhapjes, barbecue en/of visbakken, onbeperkt consumpties, servicekosten en schippersborrel.
Minimum aantal personen: 12.

De legende:
“De huidige Botter BU 89 werd gebouwd in 1907 te Huizen, in opdracht van mevr. L Westland-Bout en onder nummer HZ 102 in de vaart genomen. Rond 1918 werd het schip verkocht aan Wouter Klaassen, één van de beste Harderwijker vissers. Over hem werd gezegd: ‘Als alle Harderwijker vissers in de haven zijn, is Saul nog op zee’. De bijnaam Saul kreeg hij doordat hij op een dag achter een andere visser aan ging die ‘s middags een beste vracht had gelost. Die visser zag dat hij ‘s middags werd gevolgd en sprak de volgende woorden: ‘Saul, Saul, waarom volgt gij mij’? (Handelingen 26:14).”